Wanden

Welke oplossing past bij uw situatie?

Slukom Afbouw levert en monteert complete wandoplossingen, die afgestemd zijn op uw specifieke situatie en uw eisenpakket. U kunt hierbij denken aan; uitstraling, akoestiek, geluidsisolatie, brandveiligheid, vormgeving, energieprestatie-eisen en de mate van flexibiliteit.

Deze aspecten kunnen verwerkt worden in diverse wandoplossingen:

  • Volglaswanden
  • Systeemwanden
  • Metal Stud-scheidingswanden en -voorzetwanden
  • Brandwerende scheidingswanden
  • Voorzetwanden

Volglaswanden
Slukom Afbouw levert en monteert volglaswanden die opgebouwd worden met glazen panelen van gehard of gelaagd glas. De aansluiting op de bouwkundige constructies wordt uitgevoerd met aluminium kaderprofielen en rubberen afdichtingsprofielen. De glaspanelen onderling worden afgewerkt met zelfklevende glasheldere pvc-strips. Ook hier zijn varianten op mogelijk. In deze wanden kunnen glasdeuren of dichte houten deuren worden toegepast.

Systeemwanden
Slukom Afbouw levert en monteert systeemwanden die eenvoudig demontabel zijn en daardoor snel en makkelijk verplaatsbaar. In systeemwanden zijn eenvoudig glaselementen op te nemen om meer transparantie te realiseren tussen verschillende ruimtes. De systeemwanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en geheel naar wens en indeling te plaatsen. Ook deuren en kozijnen zijn in iedere gewenste kleur te verkrijgen.
Het grote voordeel van systeemwanden is de eenvoud van het verplaatsen of aanpassen aan een nieuwe situatie zonder al te veel overlast.

Metal Stud-scheidingswanden en -voorzetwanden
Metal Stud-wanden zijn wanden die zeer snel opgebouwd kunnen worden middels een licht stalen frame voorzien van de benodigde gipsbeplating en isolatie. Samenstelling van de wand is afhankelijk van uw eisen en wensen. Deze wanden kunnen naderhand op veel verschillende manieren afgewerkt worden.

Brandwerende scheidingswanden
Hiervoor wordt als basis de Metal Stud-scheidingswand toegepast. De vereiste brandwerendheid bepaalt welk type gipsbeplating wordt toegepast. Op deze wijze is een brandwerendheid tot 120 minuten haalbaar.

Door de intensieve samenwerking tussen Slukom Afbouw en haar leveranciers is het altijd mogelijk uw wand op maat te realiseren.